A Travellerspoint blog

Dag 2 - Istanbul

semi-overcast 27 °C
View Wanderlust king on mattholm's travel map.

Ingen tågtrafik mellan Stockholm C och Arlanda under hela dagen pga banarbete. Försenad avgång för flyget...

Som tur var kunde pappa komma loss och köra mig. Väl på planet fick jag dessutom en hel stolsrad för mig själv. Välbehövligt med tanke på hur lite sömn natten innan bjudit på. Letade mig fram till mitt boende i Istanbul och provade Köftesi till middag (vilket jag tror är föregångaren till våra kära svenska köttbullar som Karl XII tog med sig hem efter sitt krigståg).

Dagen har hittills bjudit på turkiskt kaffe och turkish delights med utsikt över Bosporen. Ett spontanbesök på en öppen militärutställning, en lunch på vad som ska vara ett favoritställe bland lokalbefolkningen, en titt på Blå Moskén (och ett flertal andra moskéer), samt strosat runt i The Grand Bazar vilket är en marknad.

DSC_1114.jpg1_DSC_1105.jpgDSC_1614.jpg1_DSC_1595.jpg1_DSC_1604.jpgDSC_1592.jpg1_DSC_1585.jpgDSC_1606.jpg1_DSC_1127.jpg1_DSC_1110.jpg

Posted by mattholm 06:22 Archived in Turkey

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Vad bra väder du har, det är alltså så den stan ser ut utan regn. Storpickadollen du har på foto, undvik alla dem från och med nu. Ok?! Kram på dig min gosse, tomt här utan dig (fast det ska jag inte skriva varje dag i ett halvår :)
Kram döm

by Din ömma mor

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint